Apie draugų sąrašus ir privatumo nustatymus

Ar žinojote, kad Facebook draugų suskirstymas į atskirus sąrašus gali jums padėti sutaupyti laiko ir padidinti profilio informacijos saugumo lygį?

Kaip rašo AllFacebook.com, pasinaudoję draugų grupiavimo funkcija, galite sukurti sąrašus šeimos nariams, artimiems draugams, koledžo draugams, bendradarbiams, eks’ams, ir bet kam kitam. Tokiu būdu jums bus suteikta galimybė pasirinkti, kokia informacija ir su kuo ja dalintis naudojant savąją Facebook sąskaitą. Pavyzdžiui, galėsite siųsti žinutes, kurios būtų matomos tik  tam tikruose sąrašuose esantiems draugams. Taip pat jūs galėsite taip susitvarkyti savo privatumo nustatymus, jog Jūsų profilio duomenys bus prieinami tik jūsų pasirinktiems draugų sąrašams. Tvarkingi privatumo nustatymai leidžia jaustis saugiau elektroninėje erdvėje, todėl žemiau rasite kelis punktus, kurie jums padės peržiūrėti ir nusistatyti mažesnį asmeninio profilio informacijos pasiekiamumą kitiems Facebook vartotojams. Primename, jog naujiems vartotojams Facebook.com įjungia visiškai atvirus profilius, todėl pirmasis darbas, kuris turėtų būti nudirbtas įsijungus į Facebook’ą, eiti tvarkyti privatumo nustatymų.

Keli paprasti privatumo nustatymų žingsniai


Atlikite šiuos šešis lengvus žingsnius, kad susikurtumėte Facebook draugų sąrašą.Galite sukurti iki 100 draugų sąrašų, o kiekviename sąraše gali būti iki 1000 draugų. Jei norite, vienas draugas gali priklausyti keliems sąrašams.

  • Savo Facebook profilio puslapyje dešinėje viršutinėje juostoje spauskite “Nustatymai” ir “Redaguoti draugų sąrašą”.

  • Viršuje puslapio dešinėje spustelėkite ant pliuso ženklo, rodančio "Sukurti sąrašą."

  • Atsiras langelis, kuriame rašoma "Sukurti naują sąrašą." Po juo esančiame tekstiniame lauke "Įveskite pavadinimą", įrašykite kuriamo draugų sąrašo pavadinimą, pavyzdžiui, “Bendradarbiai”.

  • Jūs pamatysite visus savo draugus šiame langelyje. Paspauskite ant draugų, kuriuos norėtumėte įtraukti į sąrašą kurį ką tik sukūrėte. Kai pasirinksite atitinkamą draugą, jis bus pažymėtas varnele bei jo vardas ir nuotrauka bus paryškinti mėlynai. Kai norėsite peržiūrėti visą draugų sąrašą, draugų sąrašo dešinėje pusėje spauskite “Visi”, tuomet galėsite matyti pilną draugų sąrašą ir priskirtą sąrašą kiekvienam draugui. Ten pat galėsite parinkti sąrašą dar nepriskirtiems draugams.


Apie sąrašo redagavimą ir informacijos skelbimą tam tikram sąrašui


Bet kuriuo metu galite pakeisti sąrašo pavadinimą arba pakeisti draugus jame, pasirinkdami nuorodą "Redaguoti", kuris pasirodo sąrašą pavadinimo dešinėje. Norėdami peržiūrėti, įtraukti ar ištrinti draugus iš sąrašų, eikite į savo draugų puslapį ir paspauskite "Redaguoti draugų sąrašą”. Jūsų draugų sąrašai bus rodomi stulpelyje kairėje. Spauskite ant sąrašo pavadinimo, jei norite jį peržiūrėti, pakeisti ar ištrinti.

Kai atnaujinate savo statusą Facebook, galite padaryti jį matomą tik pasirinktam draugų sąrašui. Norėdami tai padaryti, įvedus savo žinutę į statuso langelį, spustelėkite spynelės piktogramą ir pasirinkite "Pritaikyti". Spustelėkite ir išskleidžiamame meniu “Tai matoma tik" pasirinkite "Atitinkami žmonės". Įrašykite sąrašo pavadinimą, kurio draugai galės matyti jūsų statuso atnaujinimą.

Norėdami apriboti žmonių, kurie gali peržiūrėti jūsų profilio informaciją, spauskite "Paskyra" viršuje dešinėje ekrano pusėje. Paspauskite "Privatumo nustatymai", tuomet spauskite "Pritaikymo nustatymai" apačioje, kairėje pagrindinio laukelio pusėje.

Turėkite omenyje, kad "Facebook" gali toliau keisti draugų sąrašų sąsajas ateityje.